Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontti

Paljonko kylpyhuoneremontti maksaa? Hintaan vaikuttavat tekijät saattavat yllättää

Kylpyhuoneremontin hinta mietityttää monia. Kylpyhuone on tilana haastavampi remontoitava kuin vaikkapa olohuone, sillä kylppäri on märkätila. Märkätilaremontti kannattaa suosiolla jättää VTT-sertifioidulle ammattilaiselle, jotta projekti sujuu mutkitta.

Kylpyhuoneremontti on kannattava sijoitus

Kylpyhuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista — se on käytössä päivittäin, ja usein kodin muita huoneita pienempänä tilana vaatii fiksua suunnittelua ollakseen käytännöllinen. Ammattilaisen tekemä kylpyhuoneremontti lisää asumisen laatua ja nostaa kodin arvoa. Kylpyhuoneremontti on sijoitus, joka oikein tehtynä maksaa itsensä takaisin.

Kylpyhuoneremontin hinta riippuu monesta asiasta

Kylpyhuoneremontin hinta muodostuu aina yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Naapurin toteutuneen kylpyhuoneremontin hinta ei siis välttämättä kerro juuta eikä jaata siitä, mitä sinun kotisi kylpyhuoneremontti maksaa.

Paikkakunta

Paikkakunta on usein remontin hintaan vaikuttava tekijä, joka saattaa yllättää. Kylpyhuoneremontti Helsingissä saattaa olla hintavampi kuin esimerkiksi pohjoisemmassa. Me Rakennus-Arutalla haluamme kuitenkin olla reiluja kaikille, joten tarjoamme parhaan hinnan projektille paikkakunnasta riippumatta.

Kylpyhuoneen ikä

Vanhan talon kylpyhuone on myös iäkäs. Useimmiten vanhoissa kylpyhuoneissa on uusittava kaivot, putket sekä sähkövedot. Iäkkään kylpyhuoneen rakennusmateriaaleista voi lisäksi löytyä asbestia, mikä vaikuttaa kustannuksiin. Asbestipurku nostaa remontin hintaa.

Kylpyhuoneen pinta-ala

Remontoitavan tilan koko vaikuttaa lopputuloksen hintaan. Suurempaan kylpyhuoneeseen kuluu enemmän materiaaleja sekä työaikaa kuin pienempään kylppäriin. Tyypillisesti kylpyhuoneremontin neliöhinta on noin 750 € – 4 000 € / m².

Valitut materiaalit

Sen lisäksi, kuinka paljon materiaaleja tarvitaan, vaikuttaa hintaan myös materiaalien laatu. Ajattomat, laadukkaat materiaalit ovat huomattavasti edullisemmat kuin trendikkäimmät uutuudet.

Tilamuutokset ja erikoisratkaisut

Kylpyhuoneremontin yhteydessä on mahdollista tehdä muutoksia tilan jakoon ja rakenteisiin. Esimerkiksi seinien siirtäminen nostaa remontin kustannuksia. Hyllysyvennykset, penkit ja muut erikoisratkaisut vaikuttavat kylpyhuoneremontin lopulliseen hintaan.

Kylpyhuoneremontin kustannukset — mitä kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontti vaatii onnistuakseen asiantuntemusta sekä oikeita työvälineitä ja -tekniikoita sekä laadukkaat materiaalit. Halpa kylpyhuoneremontti saattaakin olla se kalliimpi vaihtoehto, jos remontin joutuu tekemään uudestaan muutaman vuoden sisällä.

Kustannuksia syntyy remontin eri vaiheista, kuten

  • suunnittelutyöstä,
  • tilojen suojaukseen käytettävistä materiaaleista,
  • vanhojen laattojen ja rakenteiden purkutyöstä,
  • rakenteiden mahdollisista korjaustöistä,
  • vesieristyksistä sekä laatoituksesta ja kalustuksesta.

Kokonaisvaltainen kylpyhuoneremontti maksaa useimmiten noin 10 000 – 20 000 €. Kylpyhuoneremontin lopullinen hinta määräytyy tapauskohtaisesti lähtötilanteen ja toivotun lopputuloksen mukaan.

Aina kylpyhuonetta ei kuitenkaan uusita lattiasta kattoon, jolloin pienempi pintaremontti riittää. Pintaremontilla tarkoitamme esimerkiksi pintojen maalaamista tai vaikkapa suihkualueen saumojen uusimista.

Näin säästät kylpyhuoneremontin kustannuksissa

Kylpyhuoneremontin kohdalla kannattaa katsoa muutakin kuin hintalappuja. Ammattitaito on asia, josta ei ole järkevää säästää.

Kylpyhuoneremontin ei kuitenkaan tarvitse olla pohjaton rahareikä, vaan näillä muutamalla vinkillä säästät kylpyhuoneremontin kustannuksissa.

Budjetoi ja pohdi rahoitusta

Budjetointi antaa sinulle realistisemman käsityksen siitä, millaisia hankintoja ja suunnitelmia on mahdollista tehdä. Huomioi budjetissa myös pienemmät kylpyhuoneen osat, kuten hanat ja peilit. Ilman budjettia kustannukset nousevat helpommin, sillä rahankäyttöä ei ole suunniteltu.

Kylpyhuoneremontin rahoitukseen on saatavilla erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi asuntolainan yhteyteen voi olla mahdollista saada rahoitusta remontin tekemiseen.

Rahoituksen avulla saat tehtyä kylpyhuoneremontin kerralla kunnolla, eikä muutoksia tarvitse tehdä enää jälkeenpäin. Muutoksista riippuen jälkikäteen tehdyt rempat saattavat osoittautua kalliimmiksi verrattuna siihen, että kaikki tarpeelliset muutokset olisi tehty yhden remontin aikana.

Suunnittele huolellisesti

Hyvä kylpyhuone on käytännöllinen. Suunnitteluvaiheessa on syytä huomioida perheen lapset, lemmikit ja harrastukset, jotka vaativat kylpyhuoneelta tiettyjä ominaisuuksia. Lisäksi kylpyhuoneen esteettömyys, säilytystilan määrä sekä muut yksityiskohdat on hyvä pohtia etukäteen.

Huolellinen suunnittelu takaa sen, ettei remontin edetessä tarvitse tehdä ylimääräisiä muutoksia, jotka pitkittävät projektia ja nostavat hintaa. Lisäksi hyvällä suunnittelulla voidaan estää ylimääräisten asumiskustannusten syntyminen, jotka johtuvat esimerkiksi puutteellisesta lämmityksestä.

Meiltä saat ammattilaisen näkemyksen myös kylpyhuoneremontin suunnitteluvaiheeseen.

Valitse ajattomat materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit sekä kalusteet muodostavat kylpyhuoneremontin kustannuksista noin kolmasosan. Valitsemalla ajattomat materiaalit uusimpien trendien sijaan säästät varmasti.

Materiaalien valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Kaikista halvin vaihtoehto ei välttämättä ole kustannustehokkain ratkaisu pitkällä aikavälillä, sillä halvat materiaalit usein kestävät käyttöä vähemmän aikaa.

Tyylikäs kylpyhuone on kokonaisuus, joka ei vaadi markkinoiden kalliimpia materiaaleja. Me autamme mielellämme valitsemaan juuri sinulle sopivat.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Kylpyhuoneremontin kustannuksissa helpottaa huomattavasti kotitalousvähennys. Kun ostat ammattilaisen tekemää remonttityötä, saat vähentää verotuksessasi remonttityön osuuden. Kotitalousvähennys koskee nimenomaan työtä, ei esimerkiksi materiaalikustannuksia. Työn osuus kylpyhuoneremontin hinnasta on noin 48 %.

Kylpyhuoneremontin hinta pähkinänkuoressa

Lyhyesti ja ytimekkäästi voidaan sanoa, että kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa kylpyhuoneen koon ja iän lisäksi muun muassa valitut materiaalit ja toiveiden mukaiset muutokset. Mitä suuremmat toiveet ja haaveet, sitä enemmän unelmien kylpyhuone maksaa. Kylpyhuone on kuitenkin sijoitus, joka vaikuttaa asumismukavuuteen ja kodin arvoon.

Kylpyhuoneremontissa on mahdollista säästää huolellisella suunnittelulla, omilla valinnoilla sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämällä, mutta ammattitaidosta sen sijaan kannattaa maksaa.

Kylpyhuoneremontti maksaa muutamasta tuhannesta kymmeniin tuhansiin euroihin riippuen lähtötilanteesta, toiveista ja tarpeista. Meiltä saat takuuvarmasti sopuhintaisen, aikataulussa sujuvan projektin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *