Vesivahingon kuivaus

Kuivaus ja vesivahinko

Vesivahinkotilanteissa rakenteiden kuivaus on suoritettava huolellisesti – Aruta-Vahinkosaneeraus, Tuusula

Vesivahinko on ikävä ja yllättävä vieras joka ei katso paikkaa eikä aikaa. Vesivahingon jälkeinen kuivaus vaatii tarkkaa jälkeä. 

Vesivahingon kuivaus on suoritettava pikimmiten, jottei rakenteisiin pääse muodostumaan hometta. Vesivahinko on kuivattava perusteellsesti ennen korjaustoimiin ryhtymistä.

Mitä nopeammin vesivahingon kuivaus suoritetaan, sitä vähemmän kosteutta imeytyy rakenteisiin. Oikein toteutettu kuivaus ehkäisee myös mahdollisten jälkivahinkojen syntymisen.

Vesivahingon kuivaus on aina ammattilaisen hommaa, ja olemme suurempien vahinkojen kohdalla luotettavin kumppanisi. Hoidamme koko prosessin puolestasi käyttäen vain parhaita metodeja ja työvälineitä.

Kuivaamme kaiken kokoiset vesivahingot pääkaupunkiseudulla. Vesivahingon sattuessa ota yhteyttä, ja olemme välittömästi paikalla. 

Aruta-Vahinkosaneerauksen kuivauspalvelut:

 • Nopea vasteaika: Olemme saatavilla kellon- ja vuodenajasta riippumatta, ja lähetämme ammattilaisen paikalle mahdollisimman pian.
 • Vesivahingon kuivaus: Suoritamme jokaisen kuivauken tehokkaalla laitteistolla ja kuivaimilla. Tehokas koneellinen kuivaus poistaa kosteuden ja estää homeen kasvun.
 • Korjaus ja uudelleenrakentaminen: Tarpeen vaatiessa korjaamme tai uudelleenrakennamme vahingottuneet rakenteet.

Miksi valita Aruta-Vahinkosaneeraus?

 • Vuosikymmenten kokemus: Arutalla on vuosikymmenten kokemus vaikeidenkin vesivahinkojen kuivaamisesta ja korjaamisesta. Meillä on ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta, joka tietää miten käsitellä vesivahinkoja tehokkaasti ja turvallisesti.
 • Nopea ja ammattitaitoinen palvelu: Pyrimme aina vastaamaan asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin nopeasti ja ammattitaitoisesti.
 • Parhaat tuotteet ja laitteet: Käytämme vahinkosaneerauksessa ja vesivahinkojen kuivauksessa vain parhaita tuotteita ja laitteita, jotka tehokkaita ja ennen kaikkea turvallisia.

Vesivahingon ja kosteusvaurion yleisimmät merkit

Piilevän vesivahingon tai kosteusvaurion tunnistaminen voi olla haastavaa. Useissa tapauksissa kosteusvaurio havaitaan vasta siinä vaiheessa, kun kosteus on imeytynyt syvälle talon rakenteisiin ja aiheuttanut vaurioita.

Tämän vuoksi kosteusvaurio on tärkeä tunnistaa mahdollisimman nopeasti. Nopealla reagoinnilla on mahdollista estää vaurioiden leviäminen ja säästyä suuremmalta remontilta.

Näistä merkeistä tunnistat vesivahingon ja kosteusvaurion:

 • Maakellarimainen haju
 • Selkeät värimuutokset ja tummentumat pinnoilla
 • Pullistuneet kylpyhuoneen saumat
 • Parketti tai laminaatti on kuprulla tai turvonnut saumakohdista
 • Lattialle ilmestynyt irtovesi
 • Piikit vedenkulutuksessa voivat kieliä WC-istuimen tai putkien vuodosta

Näin vesivahingon kuivaus etenee:

 • Vesivahingon havaitseminen ja akuutin tilanteen hallinta: Jos havaitset kotonasi vesivahingon, toimi välittömästi. Kuivaa irtovesi mahdollisuuksien mukaan ja ota välittömästi yhteyttä ammattilaiseen. Nopealla toiminnalla estät kosteuden päätymisen syvemmälle talon rakenteisiin.
 • Vahinko- ja kosteuskartoitus: Ennen korjaustoimiin ryhtymistä suoritamme kattavan vahinko- ja kosteuskartoituksen. Kartoitus antaa selkeän kuvan vahingon laadusta, sekä auttaa meitä valitsemaan parhaat metodit ja toimintatavat kuivausprosessiin.
 • Vahingon kuivaus: Kartoituksen jälkeen ryhdymme hommiin mahdollisimman ripeästi. Toteutamme vesivahinkojen kuivaukset koneellisesti alipaineistetussa tilassa, mikä on tehokkain ja turvallisin tapa kuivata kostuneet rakenteet. Kun tilaan muodostetaan alipaine, ei kosteus pääse leviämään muihin tiloihin.

Toteutamme rakenteiden kuivaukset tilanteisiin sopivin menetelmin: 

Tilakuivaus

Yleinen kuivausmenetelmä rakenteita ympäröivän ilman vesisisällön laskemiseen sekä ilman kierrättäminen. Tilakuivauksessa kuivattavaan tilaan asennetaan koneellisia kuivaimia jotka imevät kosteutta ilmasta.

Tilakuivaus perustuu perusfysiikkaan ja rakenteiden hygroskooppisiin ominaisuuksiin. Kun ilmankosteus pienenee, pyrkivät kostuneet rakenteet tasaamaan kosteuden ympärillä olevan ilman kanssa. Tällöin rakenteet luovuttavat kosteutta kuivattavan tilan ilmaan, joka poistetaan tilasta kuivainten avulla.

Tilakuivaus vaatii tarkasti toteutetun eristämisen jotta kosteus ei pääse leviämään muualle asuntoon.

Imukuivaus

Rakenteen kostea ilma imetään pois ja kuiva ilma johdetaan rakenteeseen korvausilmarei’istä. Imukuivaus on yleisin koneellisen kuivauksen keino ja usein vesivahingon kuivaamisen ensimmäinen vaihe.

Imukuivaus toimii käytännössä samalla periaatteella kuin tilakuivaus hyödyntäen rakenteiden hygroskooppisia ominaisuuksia. Toisin kuin tilakuivauksessa, imukuivauksessa kuivattavaan tilaan luodaan alipaine, mikä tekee prosessista huomattavasti tehokkaamman turvallisemman.

Imukuivaus on kolmivaiheinen prosessi, joka alkaa irtoroskien ja pölyn poistamisella, jonka jälkeen suoritetaan itse kuivaus. Kuivaus viimeistellään suodattamalla kuidut ja hiukkaset tehokkaalla HEPA-suodattimella. Imukuivausta voidaan myös tehostaa lämmittämällä kuivattavaa tilaa, jolloin kosteus haihtuu rakenteista tehokkaammin.

Puhalluskuivaus

Kuivattua ilmaa puhalletaan rakenteeseen ylipainepuhaltimilla. Kostea ilma kulkeutuu poistoilmarei’istä pois. Puhalluskuivaus toimii erinomaisesti tilanteissa, joissa tila- tai imukuivausta ei vaadita.

Puhalluskuivauksessa kuivattavaan tilaan luodaan alipaine, jonka jälkeen kuivattavia rakenteita ja pintoja puhalletaan kuivalla ilmalla. Rakenteista irronnut kosteus ohjataan ulos tilasta alipaineen ja poistoputken avulla.

Suljettu kuivaus (imu-/puhallus)

Kuiva ilma puhalletaan ylipaineella rakenteeseen ja kostea ilma imetään pois koneellisesti. Tämä mahdollistaa sen, että kuivaus tapahtuu kokonaan rakenteen sisällä.

Infrakuivaus

Massiivirakenteen nopea kuivausmenetelmä muun muassa tiili- ja betonirakenteille. Jaksoittainen rakenteen lämmittäminen ja jäähdyttäminen, jolloin kosteus ikään kuin pumpataan pois kuivattavasta tilasta.

Infrakuivaus on usein tehokkain kuivausmetodi suurempien kosteusvaurioiden kuivaamiseen tehokkuutensa ja nopeutensa vuoksi.

Valitsemme käytetyn kuivausmetodin aina tilanteet ja vaurion laadun mukaisesti. Paras kuivaustekniikka nopeuttaa prosessia huomattavasti.

Vesivahinkojen kuivaus ja vahinkosaneeraus Uusimaan alueella

Aruta-Vahinkosaneeraus toimii laajalti PK-seudulla ja Uusimaalla. Yksikään vesivahinko ei ole liian suuri tai pieni kokeneelle henkilökunnallemme. Vesivahingon yllättäessä olemme paikalla jo samana päivänä, ja aloitamme korjaustoimet viivyttelemättä.

Prosessi on suunniteltu asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman stressittömäksi ja helpoksi. Otamme koko prosessin harteillemme, jolloin et joudu murehtimaan kuivaamisen ja korjaamisen etenemisestä. Olemme paikalla aina alkukartoituksesta urakan viimeistelyyn asti, jolloin vahinko korjaantuu kuin itsestään ja jättää jälkeensä vain muiston.

Usein kysyttyä

Kauanko vesivahingon kuivaus kestää?

Kuivaaminen kestää noin 2-5 viikkoa riippuen vahingon suuruudesta. Kesällä ilma on huomattavasti kosteampaa, mikä hidastaa betonin kuivumista jonkin verran. Ota huomioon myös kuivumissuunta, jos betonin alla on esimerkiksi muovia, pääsee kosteus haihtumaan ainoastaan toiselta puolelta.

Voiko vesivahinko kuivua itsestään?

Hyvin harvoissa tilanteissa pienempi vesivahinko voi kuivua itsestään, mikäli tila on hyvin tuuletettu ja irtovesi kuivattu. Tämä on kuitenkin harvinaista, joten pienenkään vesivahingon kohdalla ei kannata ottaa riskiä vaan kääntyä suosiolla ammattilaisen puoleen.

Voiko asunnossa asua kuivauksen aikana?

Kyllä voi. Kuivaus on käynnissä kellon ympäri, joten mikäli koneiden pitämä ääni ei aiheuta häiriötä voi asunnossa asua kuivauksen aikana. Kuivattava tila eristetään muusta asunnosta muovisuojalla.

Mitä teen, jos vesivahinko sattuu vuokra-asunnossa

Vesivahingon sattuessa vuokra-asunnossa ole välittömästi yhteydessä vuokranantajaan ja isännöitsijään, jotta vahinko- ja kosteuskartoitus voidaan toteuttaa mahdollisimman pian.

Vesivahingon kuivauksen hinta?

Vesivahingon kuivauksen hinta riippuu vahingon laajuudesta. Kuivauksen hinta vaihtelee 500 – 20 000 euron välillä. Hintaan vaikuttavat muun muassa kosteuden määrä, tarvittavat korjaustoimenpiteet sekä kuivattavan tilan rakennusmateriaalit.

Vesivahingon sattuessa soita Pertti Aronpäälle tai pyydä reilu tarjous! Olemme tarvittaessa paikalla jo samana päivänä.