Saunan remontointi – Milloin saunaremontti on ajankohtainen?

Saunaremontti tarjoaa erinomaisen löylykokemuksen.

Milloin saunaremontti on ajankohtainen? Mitä ottaa huomioon saunaremontin suunnittelussa? Jos olet harkinnut vanhan saunasi uusimista, olet tullut oikeaan paikkaan.

Saunaremontti on yksi suurimmista kodin sisäremonteista, joka toteutetaan usein kylpyhuoneremontin yhteydessä. Saunan uusiminen tuo parhaimmillaan luksusta arkeen, sekä tarjoaa rentouttavan irtioton arjesta ja paikan rentoutua.

Saunan remontti ei ole kodin sisäremonttien helpoimmasta päästä, minkä vuoksi pienenkin saunan kohdalla on tärkeä painottaa suunnittelua.

Rakennus-Aruta hoitaa saunaremontit aina suunnitteluvaiheesta loppusiivoukseen, jolloin voit olla varma täydellisestä lopputuloksesta. Uusi ja moderni sauna valmistuu kuin siivillä, ja palvelee asukasta vuosien ajan ilman huolta uudesta remontista.

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä saunaremontin toteutukseen, sekä vastaamme yleisimpiin saunaremontteihin liittyviin kysymyksiin. Saunaremontin suunnittelussa ja toteutuksessa Rakennus-Aruta on luotettavin kumppanisi, ja uusi saunasi on valmis silmänräpäyksessä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous saunaremontista.

Milloin saunaremontti kannattaa tehdä?

Sisäsaunan käyttöikä vaihtelee 15 ja 20 vuoden välillä. Kun sauna alkaa olla yli 15 vuotta vanha, alkaa lauteissa ja pinnoissa usein näkyä selviä kulumisen merkkejä. Iän myötä myös lauteiden kantokyky heikkenee, jolloin vanhat lauteet voivat muodostaa turvallisuusriskin.

Pintamateriaalien lisäksi saunan vesieristeet ovat kuluvia osia, joiden kuntoa olisi hyvä tarkkailla säännöllisin väliajoin. Heikot tai puutteellisen vesieristeet voivat pitkällä aikavälillä johtaa kosteusvaurioon, jolloin edessä on suurempi remontti ja rakenteiden uusiminen. Vesieristeet onkin hyvä uusia saunaremontin yhteydessä. Vaikka tekisitkin saunaremontin itse, suosittelemme vesieristeiden kohdalla kääntymään sertifioidun vesieristäjän puoleen.

Saunan puupinnat altistuvat jatkuvasti voimakkaalle kosteudelle, jolloin laudoitukset ja lauteet saattavat kuivua ja halkeilla ikävästi. 

Paras aika saunaremontille on usein kylpyhuoneremontin yhteydessä. Sauna valmistuu näppärästi kylpyhuonehuoneremontin lomassa, ja lopputuloksena on saumaton kokonaisuus. Usein saunaremontin tekeminen kylpyhuoneremontin yhteydessä tulee myös halvemmaksi kuin erikseen tehtynä.

Tekemällä saunaremontin kylpyhuoneremontin yhteydessä säästät merkittävästi vaivaa ja aikaa, sekä saavutat yhtenäisen lopputuloksen.

Kauanko saunaremontti kestää?

Saunaremonttiin olisi hyvä varata vähintään viikko aikaa. Jos saunaremontti toteutetaan kylpyhuoneremontin yhteydessä, voi itse sauna valmistua lyhyemmässäkin ajassa.

Jos kyseessä on pienempi saunaremontti, kuten kiukaan vaihto tai pienempi pintojen ehostaminen, vie remontti vain muutaman päivä.

Kokonaisvaltaiseen saunaremonttiin kannattaa varata ainakin viikko, kun taas pienempään kunnostukseen riittää yksi viikonloppu.

Mitä ottaa huomioon saunaremontin suunnittelussa?

Saunaremontti on suuri remontti, jonka suunnittelu on toteutettava huolellisesti. Huonosti suunniteltu ja toteutettu sauna voi olla remonttikunnossa jo muutamassa vuodessa.

Oikein suunniteltu ja toteutettu sauna tarjoaa ensiluokkaiset löylyt useiden vuosien ajan. Kun panostaa kerralla, ei saunaa tarvitse olla heti uusimassa, ja säästää selvää rahaa pitkässä juoksussa.

Ennen saunan ulkoasun suunnittelua on tärkeä varmistaa, että perusasiat ovat kunnossa. Ilmanvaihto ja eristeet vaikuttavat merkittävästi saunan käyttöikään ja toimivuuteen. Jos ilmanvaihto ja eristeet ovat kunnossa, ei niitä tarvitse erikseen uusia remontin yhteydessä.

Tarkista myös kiukaan kunto ennen remonttia. Vanha kiuas on todennäköisesti menettänyt tehoaa vuosien saatossa, eikä vastaa uudempien mallien energiatehokkuutta. Vanha kiuas voi osoittautua todelliseksi sähkösyöpöksi.

Uusimalla kiukaan remontin yhteydessä säästät pitkän pennin sähkölaskussa sekä varmistat parhaan saunakokemuksen.

Paljonko saunaremontti maksaa? – Mistä uuden saunan hinta muodostuu

Avaimet käteen -saunaremontin hinta koostuu karkeasti työstä, materiaalesta sekä suunnittelusta. Kokonaisvaltaisen saunaremontin hinta vaihtelee keskimäärin 2000 – 8000 euron välillä.

Ota huomioon, että voit hyödyntää vuosittaisen kotitalousvähennyksen saunaremonttiin.

Saunaremontin suurimmat kustannukset muodostuvat materiaaleista. Laadukkaat materiaalit tuovat saunalle pitkän käyttöiän, sekä parantavat löylykokemusta merkittävästi.

Miksi saunaremontti on kannattava?

Vanhan saunan uusiminen herättää vanhankin saunan henkiin, ja tarjoaa viihtyisän paikan rentoutua raskaan arjen keskellä. Moderni ja tyylikäs sauna nostaa saunomisen arkiviikon kohokohdaksi.

  • Käytännöllinen ja viihtyisä sauna mahdollistaa täydellisen irtioton arjesta
  • Laadukas sauna nostaa kiinteistön arvoa sekä kysyntää asuntomarkkinoilla
  • Uusittu sauna on energiatehokas

Laadukkaat saunaremontit PK-seudulla

Kun harkitset vanhan saunan remontoimista, on Rakennus-Aruta paras ja luotettavin kumppani remontin toteutuksessa. Remontoimme kaiken kokoiset saunatilat pääkaupunkiseudulla vuosien ammattitaidolla, ja vain parhaita materiaaleja käyttäen.

Olemme paikalla koko projektin ajan aina suunnittelukäynnistä saunan viimeistelyyn saakka. Kokonaisvaltainen saunaremontti onnistu näppärästi myös kylpuhuoneen uusimisen yhteydessä.

Jokainen Arutan toteuttaman saunaremontti on täysin yksilöllinen, ja toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kerro millaisen saunan haluat – Me toteutamme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *