Keittiöremontti hinta – 7 vinkkiä parempaan budjetointiin

Keittiöremontti on suuri remontti, joka muun muassa parantaa asumismukavuutta.

Keittiöremontti on yksi suurimmista huoneistoremonteista, joka on lähes poikkeuksetta ajankohtainen jossain välissä jokaisen kodin elinkaarta. Hyvin tehty keittiöremontti parantaa asumismukavuutta, nostaa kodin arvoa sekä suorastaan houkuttelee varaamaan aikaa ruoanlaitolle. Modernissa keittiössä ruoanlaitto on jouhevaa ja miellyttävää.

Yleisesti keittiöremontilla tarkoitetaan koko keittiön kokonaisvaltaista uusimista, minkä vuoksi puhutaan useiden tuhansien eurojen remontista. Koska kyseessä on mittava remontti, korostuu budjetoinnin ja tarkan suunnittelun merkitys entisestään.

Tässä artikkelissa jaamme 7 vinkkiä keittiöremontin budjetointiin, joilla pidät remonttikustannukset kurissa ja vältyt ylimääräisiltä kuluilta. Rakennus-Aruta on luotettavin kumppanisi keittiöremontin toteutuksessa, ja toteutamme jokaisen keittiön asiakkaan toiveiden ja budjetin mukaisesti. Ota yhteyttä, ja suunnitellaan yhdessä unelmiesi keittiö.

Paljonko keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hinta vaihtelee muutamasta tuhannesta eurosta yli kymmeneentuhanteen riippuen remontin laajuudesta ja kalustevalinnoista. Pienen pintaremontin kohdalla hinta voi jäädä matalammaksi. Vastaavasti laajemman avaimet käteen -huoneistoremontin hinta voi nousta useisiin tuhansiin euroihin.

Keittiöremontin hintaan vaikuttavat muun muassa:

 • Keittiön koko: Suurempi keittiö vaatii enemmän materiaaleja ja työtunteja, mikä näkyy hinnassa
 • Remontin laajuus: Uusitaanko koko keittiö kerralla vai uusitaanko vain osa keittiöstä?
 • Materiaalivalinnat: Laadukkaat ja kestävät materiaalit tuovat oman siivunsa budjettiin verrattuna halvempiin ja heikkolaatuisempiin. Esimerkiksi ylelliset materiaalit kuten graniitti ja kvartsi tulevat laminaattia huomattavasti kalliimmaksi.
 • Laitevalinnat: Uusien ja laadukkaiden laitteiden hankinta voi nostaa budjettia merkittävästi. Esimerkiksi älykäs ja energiatehokas astianpesukone nostaa remonttikustannuksia jonkin verran.
 • Purkutyöt: Vanhan keittiön purkaminen voi nostaa remontin kokonaiskustannuksia.
 • Muutostyöt: Keittiön pohjaratkaisun tai suurten elementtien siirtäminen voi nostaa remontin hintaa.
 • Työn osuus: Keittiöremontin lopulliseen hintaan vaikuttaa myös työn määrä. Keittiöremonttiin voit hyödyntää vuosittaisen kotitalousvähennyksen, joka on 40 prosenttia työn osuudesta.

Nämä tekijät kannattaa ottaa huomioon remontin suunnittelussa ja budjetin laatimisessa. Keittiöremontin hinta ei ole kiveen hakattu, vaan lopullinen hintalappu on monen tekijän summa.

Tee suunnitelma

Kuten muidenkin kodin remonttien kohdalla, keittiöremontti on tärkeä aloittaa tarkalla suunnittelulla. Suunnitteluvaiheessa kannattaa eritellä tärkeimmät toimenpiteet ja uusimisen kohteet, mikä helpottaa huomattavasti myöhempää budjetin laatimista.

Tarkka suunnittelu auttaa määrittämään tarvittavat työt, materiaalit sekä luomaan realistisen kuvan remontin kokonaiskustannuksista.

Mitä ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa:

 • Määritä remontin laajuus ennen tarkempien yksityiskohtien hiomista
 • Pohdi mitä voi jättää ennalleen, karsimalla turhat työvaiheet voit säästää pitkän pennin
 • Suunnittele laitehankinnat kuten hanat ja astianpesukone.
 • Tee alustavat materiaalivalinnat
 • Käänny tarvittaessa ammattilaisen puoleen suunnitteluvaiheessa
 • Aloita suunnittelu jo hyvissä ajoin ennen remontin aloittamista

Laadi budjetti

Keittiöremontin budjetointi on tärkeä osa remontin suunnittelua, jolla varmistat budjetissa pysymisen ja vältyt turhilta raharei’iltä.

Tarkan budjetin laatiminen on tehokkain keino keittiöremontin kulukuriin. 

Muista kuitenkin jättää budjettiin hieman liikkumavaraa yllättävien kulujen varalle. Kun yllättävät kulut huomioitu jo budjetointivaiheessa, sujuu remontti jouhevammin aiheuttamatta ylimääräistä lovea lompakkoon.

Vinkit keittiöremontin budjetointiin:

 • Määritä realistinen budjetti: Luo budjetti, joka on realistinen taloudellisen tilanteesi ja keittiöremontin tarpeiden suhteen. Ota budjetin laatimisessa huomioon tarvittavat materiaalit, laitteet, työn osuus sekä muut kustannukset
 • Sovita suunnitelma budjettiin: Varmista, että keittiöremontin suunnitelma täsmää budjettiisi.
 • Säästä materiaaleissa: Jos haluat minimoida budjetin, voit säästää tietyissä materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi laminaattityötasot tai maalatut kaapit laskevat 
 • materiaalikustannuksia merkittävästi.
 • Varaa rahaa ylimääräisiin kuluihin: Jätä 10-20 prosenttia liikkumavaraa budjettiin.

Suosi yksinkertaisia ratkaisuja

Tehokas keino keittiöremontin kustannuksissa säästämiseen on suosia yksinkertaisia ratkaisuja. Tämä tarkoittaa käytännössä perusmateriaalien ja vähemmän yksityiskohtaisten suunnitteluideoiden hyödyntämistä.

Yksinkertaiset suunnitteluideat auttavat vähentämään materiaalikustannuksia sekä nopeuttamaan remontin etenemistä.

Yksinkertaiset ratkaisut eivät automaattisesti tarkoita vähemmän esteettistä lopputulosta. Suunnittelemalla yksinkertaiset ratkaisut huolellisesti voi lopputuloksena olla tyylikäs modernin minimalistinen keittiö maltillisella budjetilla.

Kaiken lisäksi yksinkertaiset ratkaisut voivat tulla halvemmaksi myös pidemmällä aikavälillä. Vähemmän yksityiskohtaiset suunnitteluratkaisut ovat usein helpompia pitää puhtaina, mikä auttaa pidentämään keittiön ylläpitoa.

Laadi aikataulu hyvissä ajoin

Kiireellinen aikataulu voi nostaa keittiöremontin kustannuksia. Jos keittiöremontilla on kiire, vaatii valmistuminen enemmän työvoimaa mikä voi nostaa hintaa. Tiukka aikataulu voi myös aiheuttaa ylimääräisiä kuluja esimerkiksi kiireellisten tilausten tai viikonlopputöiden muodossa.

Tämän vuoksi on tärkeä määrittää keittiöremontin aikataulu hyvissä ajoin, jotta remontti voidaan toteuttaa rauhassa ilman ylimääräistä säätöä. Kiireellinen aikataulu voi pahimmassa tapauksessa näkyä myös lopputuloksessa, jos työvaiheissa joudutaan kiirehtimään.

Tee tarkka suunnitelma myös urakoitsijan kanssa

Jos palkkaat keittiöremonttiin urakoitsijan, käy projekti yhdessä läpi pieniäkin yksityiskohtia myöten. Kun valitset yhteistyökumppaniksi Rakennus-Arutan, toteutamme suunnittelun yhdessä asiakkaan kanssa käyden läpi tarkimmatkin toiveet ja tarpeet.

Kun asiakkaalla ja urakoitsijalla on yhteinen sävel remontin toteutuksesta, on lopputulos halutun mukainen eikä budjetti pääse ylittymään.

Tiivis yhteistyö urakoitsijan kanssa auttaa välttämään mahdollisia yllätyksiä ja ylimääräisiä kustannuksia keittiöremontin aikana.

Pysy suunnitelmassa – Vältä hätäisiä päätöksiä

Suuret muutokset suunnitelmassa voivat johtaa lisäkustannuksiin, joten yritä pysyä alkuperäisen suunnitelman raameissa mahdollisimman tarkkaan. Suuret muutokset suunnitelmassa voivat myös venyttää remontin valmistumista.

Vältä ylimääräiset muutokset suunnitelmassa:

 • Älä oio suunnitteluvaiheessa: Mitä tarkemman suunnitelman laadit ennen remontin aloittamista, sitä vähemmän joudut tekemään muutoksia remontin kulkuun.
 • Valitse materiaalit tarkkaan: Erilaisia materiaalivaihtoehtoja on lukuisia, jonka vuoksi on valittu materiaali on tärkeä lyödä lukkoon ennen remontin aloittamista. Materiaalien vaihtaminen kesken remontin tuo merkittävän piikin remontin kustannuksiin. Valitse materiaalit jotka ovat kestäviä, edullisia ja laadukkaita.
 • Kommunikoi urakoitsijan kanssa: Ylläpidä avointa kommunikaatiota urakoitsijan kanssa, jotta pysyt jatkuvasti kärryillä remontin tilanteesta ja etenemisestä. Mikäli huomaat jotain mikä ei vastaa suunnitelmaa, ota asia puheeksi mahdollisimman pian.

Pohdi mitä voit tehdä itse

Helppo tapa säästää keittiöremontin kustannuksissa on tehdä osa remontista itse. Jos sinulla on kokemusta remontoinnista, voit säästää suuren siivun kokonaiskustannuksissa esimerkiksi purkamalla vanhan keittiön itse.

Purkamalla esimerkiksi vanhat kaapit, tasot tai muita osia itse voit säästää urakoitsijan työtunneista. Huomioi kuitenkin, että purkutyöt voivat olla fyysisesti raskaita ja vaatia spesifejä työvälineitä.

Purkamisen lisäksi maalaaminen on helppo työvaihe, jonka voit tehdä itse. Maalaaminen ei vaadi erityisiä taitoja eikä työvälineitä. Tarvitset vain kärsivällisyyttä ja tarkkuutta.

Asennustyöt kannattaa suosiolla jättää ammattilaiselle. Asennustöissä tehdyt virheet tulevat kalliiksi, joten älä ryhdy hommiin ilman riittävää kokemusta ja taitoa.

Harkitse tarkkaan, mitä töitä teet itse. Jos epäilet, riittääkö aika tai taidot, jätä homma suosiolla ammattilaisen harteille. Tärkeintä on, että remontti tehdään huolellisesti ja turvallisesti täyttäen odotuksesi ja tarpeesi.

Yhteenveto – Pidä keittiöremontin kulut kurissa

Keittiöremontti on suuri remontti, joka vaatii tarkan suunnittelun ja budjetoinnin. Panostamalla suunnitteluun ja budjetointiin voit säästää pitkän pennin remonttikustannuksissa.

Vinkit keittiöremontin budjetointiin ja kulukuriin:

 • Panosta suunnitteluun
 • Laadi tarkka budjetti joka vastaa remontin suunnitelmaa
 • Suosi yksinkertaisia ratkaisuja
 • Laadi aikataulu hyvissä ajoin, vältä kiirehtimistä
 • Ylläpidä kommunikaatiota urakoitsijan kanssa
 • Tee mahdollisuuksien mukaan osa remontista itse
 • Pyri noudattamaan suunnitelmaa

Rakennus-Aruta toteuttaa unelmiesi keittiön

Jos olet suunnitellut keittiöremontin toteuttamista on Rakennus-Aruta luotettavin kumppanisi. Toteutamme jokaisen keittiöremontin yhdessä asiakkaan kanssa, jolloin voit olla varma lopputuloksesta joka vastaa kaikkia odotuksiasi ja toiveitasi.

Jätä yhteystietosi tai soita Pertti Aronpäälle, ja aloitetaan unelmiesi keittiön suunnittelu jo tänään!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *