Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Kylpyhuoneremontti tarjoaa monia etuja. Moderni kylphuone parantaa asumismukavuutta ja nostaa talon arvoa.

Kylpyhuoneremontti on suuri remontti, joka on väistämättä ajankohtainen jokaisen asunnon elinkaaren aikana. Koska kyseessä on jatkuvalle kosteudelle altistuva tila, kannattaa remontti toteuttaa mieluummin hyvissä ajoin kuin vasta suuremman vian tai kosteusvaurion ilmetessä.

Tekemällä remontin hyvissä ajoin voit välttää kosteusvaurion.

Remontoidun kylpyhuoneen käyttöikä voi olla jopa yli 20 vuotta, mikäli vesieristeet ja laatoitus on tehty oikeaoppisesti käyttäen laadukkaita materiaaleja. Jos pihistelet asennuksessa tai materiaaleissa, voi uusi remontti olla edessä huomattavasti lyhyemmässä ajassa.

Panosta kylpyhuoneremontissa laadukkaisiin materiaaleihin ja asennukseen.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi tunnusmerkit, jotka kielivät kylpyhuoneremontin ajankohtaisuudesta. Mikäli tunnistat näitä merkkejä omasta kylpyhuoneestasi, ota rohkeasti yhteyttä ja suunnitellaan  yhdessä juuri sinulle sopivin kylpyhuoneremontti.

Kylpyhuoneen käyttöikä – Kuinka usein kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä?

Kylpyhuonetta ei tarvitse olla uusimassa muutaman vuoden välein. Laadukas kylpyhuone on tehty kestämään aikaa ja käyttöä. Kun kylpyhuoneen ikä alkaa lähestyä kahtakymmentä, kannattaa remontti nostaa tapetille vähintäänkin kuntotarkastuksen muodossa.

Vanhan kylpyhuoneen kohdalla kattava kuntokartoitus paljastaa kylppärin todellisen kunnon: laattojen ja tiivisteiden alla voi piillä orastava kosteusvaurio. Mikäli kylpyhuone on kärsinyt kosteusvaurion, on kylpyhuoneremontilla kiire.

Muistisääntönä: ota kylpyhuoneremontti viimeistään vakavaan harkintaan kylpyhuoneen iän ylittäessä 20 vuotta.

Jos kyseessä on vanhempi kylpyhuone, tilaa kattava kuntotarkastus luotettavalta ammattilaiselta, jotta kylpyhuoneen todellinen kunto ja korjaustarpeet saadaan varmistettua. Pelkkä pintapuolinen kartoitus ei kerro koko totuutta kylpyhuoneen kunnosta.

Kylpyhuoneen kosteusvaurio

Jos kylpyhuoneessa havaitaan kosteusvaurio, on välitön kylpyhuoneremontti käytännössä pakollinen. Pahimmassa tapauksessa edessä voi olla suurempi prosessi, joka voi vaatia tilan koneellisen kuivauksen tai jopa kostuneiden rakenteiden uusimisen eli vahinkosaneerauksen.

Tunnista kylpyhuoneen kosteusvaurion merkit:

 • Lattiakaivon liitokset ja läpiviennit vuotavat
 • Laatat ovat irronneet liitoksistaan
 • Tummat kohdat tai värimuutokset seinissä
 • Tunkkainen tai kellarimainen haju

Jos epäilet kylpyhuoneessasi kosteusvauriota, ota välittömästi yhteyttä ammattilaiseen ja pyydä kattava kosteustarkastus. Kosteusvaurio voi johtaa suurempaan remonttiin ja moninkertaistaa kylpyhuoneremontin kustannukset.

Puutteelliset tai vaurioituneet vesieristeet

Kylpyhuone altistuu jatkuvalle kosteudelle, minkä vuoksi tilan on oltava täysin vesitiivis. Tiiveyden mahdollistavat laadukkaat ja oikein asennetut vesieristeet.

Vesieristeitä ei missään nimessä tule asentaa itse, vaan asennus tulisi suorittaa vain sertifioidun vesieristäjän toimesta. Väärin asennetut vesieristeet johtavat lähes poikkeuksetta kosteusvaurioon.

Älä ota turhia riskejä ja tilaa vesieristeiden asennus ammattilaiselta.

Jos edellinen kylpyhuoneremontti on tehty ennen 2000-lukua, tulee kylpyhuoneremontti toteuttaa mahdollisimman pian. 1990-luvulla rakennetuissa kylpyhuoneissa on todennäköisesti puutteelliset vesieristeet, sillä niistä tuli pakolliset vasta 2000-luvun alkupuolella.

Jos kylpyhuoneessasi on puutteelliset vesieristeet, toteuta remontti mahdollisimman pian minimoidaksesi kosteusvaurion riskin.

Estetiikka ja ulkoasu

Onko vanha kylpyhuone nuhjuisen ja likaisen oloinen? Onko kylpyhuoneen värimaailma ja sisustus suoraan 90-luvulta? Kun vanhassa kylpyhuoneessa ei enää viihdy, on kylpyhuoneremontti pikkuhiljaa ajankohtainen.

Kylpyhuoneen ulkoasulla on suuri merkitys käyttömukavuuteen viihtyvyyteen, joita voit parantaa pienilläkin uudistuksilla. Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat ehjät, voi esimerkiksi pienellä pintaremontilla tai kalusteiden uusimisella saavuttaa merkittävän muutoksen.

Yhteenveto – Kylpyhuoneremontin muistilista

 • Suunnittele remontti huolella ja panosta laadukkaisiin materiaaleihin
 • Panosta etenkin vesieristeiden laatuun sekä oikeaoppiseen asennukseen
 • Tilaa kylpyhuoneremontti ammattilaiselta parhaan lopputuloksen varmistamiseksi
 • Remontoitu kylpyhuone parantaa asumismukavuutta ja on viihtyisä
 • Tekemällä kylpyhuoneremontin hyvissä ajoin pienennät merkittävästi kosteusvaurion riskiä
 • Jos havaitset kylpyhuoneessasi merkkejä kosteusvaurioista, tilaa kuntotarkastus pikimmiten
 • Laadukas kylpyhuoneremontti nostaa merkittävästi asunnon arvoa

Laadukkaat ja yksilölliset kylpyhuoneremontit ammattitaidolla

Rakennus-Aruta toteuttaa suuret ja pienet kylpyhuoneremontit vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla.

Jos olet suunnittelemassa kylpyhuoneremonttia, ota yhteyttä, sovitaan ilmainen kartoitus ja suunnitellaan yhdessä paras mahdollinen remontti toiveidesi ja tarpeidesi mukaan.

Rakennus-Arutan kylpyhuoneet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä, joten tilaamalla remonttisi meiltä et joudu murehtimaan uudesta remontista pitkään aikaan. Korkea laatu ja ammattitaito näkyvät suoraan työnjäljessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *